Direktlänk till inlägg 13 december 2012
* 100gram smör
* 2tsk mald kanel
* 2tsk mald ingefära
* 2tsk mald nejlikor
* 1dl sirap
* 1dl strösocker
* 2ägg
* 2tsk bikarbonat
* 10dl mjölmix
1. Koka upp sirapen med strösockret. Lägg smöret och kryddorna i en skål och häll sedan den varma vätskan och rör om tills smöret smält och låt det sedan svalna av.
2. Tillsätt övrigra ingredienser och arbeta till en smidig deg. Klä sedan in degen i plastfolie och låt ligga i kylskåpet minst 1 dygn.
3. Arbeta med degen så den blir smidig och kavla ut den. ta sedan fram alla pepparkaksformar och tryck :). Lägg sedan pepparkakorna på plåt med bakplåtspapper och in i mitten av ugnen, 200grader, 5-8min- tills dem fått färg.
hej Nu när jag var i Tidaholm och hälsade på en kompis så fyndade jag en jättefin minimuffins plåt/form för 69spänn på Netto ;-) Som hittat! Tyvärr har jag ej nån bild men gå in på min instagram: mariaelisabethsskafferi :-) Annars så håller j...
hej! Nu ligger man hemma och är förkyld...perfekt tillfälle att planera höstens och vinterns bakning! :-D Först och främst ska det planeras för julens bakning och jag kommer vilja testa mig på och baka ett julknäcke, har köpt en såndär kavel ...
hej på er!! Längesen jag skrev nåt här nu! Jag har saknat min bakning något enormt mkt men jag har inte haft så mkt inspiration... Min största inspiration till bakningen, min mormor, gick bort i januari iår... Otroligt jobbig tid har det varit....
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 | 4 |
5 |
6 | 7 |
8 | 9 | |||
10 |
11 | 12 | 13 | 14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 | |||
24 | 25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 | |||
31 |
|||||||||
|