Direktlänk till inlägg 6 december 2012
(dessa är ej glutenfria, glutenfria pepparkakor gör jag i nästa vecka)
Recept:
* 1,5dl ljus sirap
* 3dl brun farin
* 200gram smör
* 1 ägg
* 2tsk nejlikor
* 1tsk malda pomeransskal
* 8dl vetemjöl
* 1,5tsk bikarbonat
1. Koka upp sirapen och häll den över sockret och matfettet. Rör om tills massan är kall.
2. Tillsätt kryddor och ägget. Lös bikarbonatet i lite kallt vatten och tillsätt även detta. Rör i mjölet och arbeta ihop till en smidig deg och klä sedan in den i plastfolie och låt vila i kylskåp över natten.
3. Låt sedan degen ligga i rumstemperatur i 2-3h så den blir lite mjuk.
4. Kavla ut degen så tunn som möjligt och ta sedan de pepparkaksformar du vill ha. Lägg sedan pepparkakorna på en plåt med bakplåtspapper och in i ugnen, i mitten i 200grader, ca 8min.
hej Nu när jag var i Tidaholm och hälsade på en kompis så fyndade jag en jättefin minimuffins plåt/form för 69spänn på Netto ;-) Som hittat! Tyvärr har jag ej nån bild men gå in på min instagram: mariaelisabethsskafferi :-) Annars så håller j...
hej! Nu ligger man hemma och är förkyld...perfekt tillfälle att planera höstens och vinterns bakning! :-D Först och främst ska det planeras för julens bakning och jag kommer vilja testa mig på och baka ett julknäcke, har köpt en såndär kavel ...
hej på er!! Längesen jag skrev nåt här nu! Jag har saknat min bakning något enormt mkt men jag har inte haft så mkt inspiration... Min största inspiration till bakningen, min mormor, gick bort i januari iår... Otroligt jobbig tid har det varit....
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 | 4 |
5 |
6 | 7 |
8 | 9 | |||
10 |
11 | 12 | 13 | 14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 | |||
24 | 25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 | |||
31 |
|||||||||
|