Alla inlägg under februari 2013

Av Maria Jensen - 18 februari 2013 09:54

       


Muffins:

* 3st ägg

* 2,5dl strösocker

* 2tsk vaniljsocker

* 2msk honung

* 2,5dl vetemjöl


Marängen:

* 5st äggvitor

* 1,5dl strösocker

* 2tsk vaniljsocker


* Spraygrädde som topping


1. Vispa ägg och strösocker poröst. Tillsätt sedan de övriga ingredienserna.

2. Placera ut muffinsformar på en plåt. 

3. Marängen: vispa äggvitorna till ett vitt skum/smet och tillsätt sockret lite då och då under vispningen, inte allt på en gång! 

4. Fyll muffinsformarna till hälften med smet. Lägg sedan en klick med marräng ovan på varje muffins.

5. In i ugnen, längst ner, 175grader i ca 10-12min.

6. Ta ut muffinsen och låt svalna. Spraya sedan på grädde :)

Av Maria Jensen - 14 februari 2013 17:31

 


2 portioner

* 2,5dl vispgrädde

* 2tsk vaniljsocker med äkta vanilj i

* 2 gelatinblad

* 2msk strösocker

* daim


1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10min.

2. Värm grädden, den ska ej koka, i ca 10min. Häll i vaniljsockret och strösockret och rör om.

3. Ta sedan ut gelatinbladen och krama ur dem all vätska och rör i gelatinbladen så dem smälter i grädden.

4. Häll i grädden i portionsformar och strö sedan över krossad daim.

5. Låt stå i kylskåpet i minst 4h.

Av Maria Jensen - 14 februari 2013 14:24

Hej!

Jag har införskaffat massa fint till min bakning från Tupperware, så jäkla bra :)


   




 

En bakduk i silikon




    

Små burkar som man har till utformining av förrätter och desserter, det kommer bli riktigt snygga upplägg :)




 

En riktigt stor skål! Den största jag sett :)




Av Maria Jensen - 14 februari 2013 10:01

Hej

Nu står den mumsiga pannacottan i kylen :) Den ska ju dock inte ätas förrens om flera timmar men denna efterrätt kräver en hel del förberedelser o därför ska den stå i kylen o stelna och det tar ju ett tag :) 

Jag hade tänkt göra den sockerfri men det blev lite svårt... jag tror inte den skulle bli så god då... alldeles för mkt grädde i smaken... Men ni ska få bilder o recept sen :)

Av Maria Jensen - 14 februari 2013 08:42

 

Ha en riktigt romantisk o mysig Alla hjärtans dag nu :) Själv har jag nyss gett sambon en fin blombukett o ett fint kort o sen ikväll ska vi laga god mat:

* Färsbiffar med fetaost, ruccola, bearnaisesås

* pannacotta med vanilj och bärsås

Av Maria Jensen - 12 februari 2013 13:04

Hej!

Idag är det fettisdagen o då ska det ätas semlor men det är även pannkakans dag <3 En dag att bara bli fet på, hehehe :-p


   

Av Maria Jensen - 11 februari 2013 12:37

Hej

Igår premiärbakade jag med min nya bakmaskin och gud va bra den är!! Jag valde att baka glutenfria havrebröd och dem blev så himla goda och vilken bra kvalité det blev på bröden efter att ha bakat dem i bakmaskin (eller som det egentligen heter: köksassistent).


     


Recept:

* 1st röd jäst

* 2,5dl vatten

* 75gram margarin eller smör

* 0.5dl röd mjölk

* salt

* 0.5dl brödsirap

* 1,5msk fiberhusk

* 1,5dl glutenfria havregryn

* en halv förpackning mjölmix

 

* vatten och 3tsk salt till pensling


1. Smula ner jästen i bunken.

2. Smält matfettet och blanda sedan ner vattnet och mjölken. Värm till "fingervärme" (37 grader).

3. Häll vätskan i bunken med jästen och rör om tills jästen smält in.

4. Tillsätt brödsirapen och rör om. Tillsätt sedan fiberhusk och låt stå och svälla i ca 10min.

5. Häll i övriga ingredienser och rör om till en smidig deg.

6. Låt jäsa under bakduk i ca 30min.

7. Baka ut degen till bullar och lägg dem på en bakplåtsklädd plåt och låt jäsa i ca 10min under bakduk.

8. Nagga sedan bullarna med gaffel och pensla på vatten som har 3tsk salt i.

9. In i mitten av ugnen, 175grader i ca 12min.

Av Maria Jensen - 9 februari 2013 22:07

Hej

Nu har vi flyttat klart och idag när vi höll på och flytta så passade jag på att baka glutenfria och laktosfria bärmuffins till alla dem som hjälpte oss. Jag använde mig av en glutenfri muffinsmix: Shake and Bake :) Jag är egentligen emot såna här snabba lösningar men jag gjorde såhär:

 

   

Jag använde mig av denna och då öppnar man upp förpackningen och tillsätter 2,5dl varmt vatten och sen skakar man i ca 20 sekunder. Placera sedan ut muffinsformar i en muffinsplåt. Fyll formarna till ca hälften. Tillsätt sedan frusna bär (jag använde mig av blåbär och hallon) och lite vaniljsocker ovanpå. In i mitten av ugnen, 200grader i ca 10-12min.


 

Presentation


En blogg om bakning, klassiska bakverk och choklad. Vill ni kontakta mig: mariaelisabethsskafferi@hotmail.com

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
<<< Februari 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards