Senaste inläggen
Denna tjusiga sparbössa köpte jag idag på Simsalabim i Karlskrona :) Dem för övrigt är ju återförsäljare till Panduro...kommer göra en beställning där snart ang ett projekt jag har :)
hej
Idag ska jag göra lite chokladpraliner igen, det blir en med vit choklad och nougat (den jag gjort innan, hihi...) och sen blir det en annan med sylt i :) spännande! Ska nog även testa o göra en med kardemumma o kanel o ingefära- dvs en chai-pralin! Så spännande!
God morgon!
Nu är det måndag och en ny vecka :)
på söndag ska vi ha middagsgäster här hemma och då blir det en god tre rätters:
* förrätt: rotfruktssoppa (med grädde och creme fraiche)
* Varmrätt: rödvinsmarinderad fläskstek, rotfrukter och potatis i ugn, rödvinssås
* Efterrätt: chokladpaj, chokladmousse, bärkompott
Spännande!
Hej
Nu har jag sett avsnitt 3 av Hela Sverige Bakar och denna gången var temat: bröd! Alla deltagarna bakade fina bröd men jag saknade lite mer svenska smaker, t ex så hade ju jag bakat ett morotsbröd ;)
Här kommer mina tre favoritbröd:
Emelie Ullbergs bröd: Filmjölkslimpa med torkade frukt och bär
HÄR har ni receptet :)
Elin Werjefelt: Mörkt sommarbröd
HÄR hittar ni receptet :)
Josephine Lindqvist: Tortanobröd (ost och bacon bröd)
HÄR har ni receptet :)
Sen var den tekniska utmaningen Ciabattbröd... där endast Ronnie klarade det... dem andras bröd var inte alls bra! Och min favorit Maria åkte ut :( Men nu har jag en ny favorit: Elin W :) Härlig och glad tjej, heja Elin :)
* 3dl mjölk
* 100gram margarin
* 8dl vetemjöl
* 3tsk bakpulver
* en nypa salt
1. Blanda maragrin, vetemjöl, bakpulver och salt till en smulig massa och blanda sedan i mjölken.
2. Dela degen i fyra delar och platta till dem på ett bakplåtspapper på en plåt och dela dem i fyra delar och nagga dem.
3. In i ugnen, i mitten, 250grader i ca 10min.
Servera med nån god marmelad :) mums!
Muffinsen:
* 3st ägg
* 2,5dl strösocker
* 1tsk vaniljsocker
* 50gram margarin
* 1dl gräddfil
* 2msk kallt kaffe
* 3,5dl vetemjöl (men det går lika bra att byta ut det mot mjölmix)
* 2tsk bakpulver
* 4msk kakao
* en nypa salt
* 100gram choklad med kakaohalt på minst 70%
* en stycke bit vit blockchoklad
Frostingen:
* 60gram mjukt margarin
* 5dl florsocker
* 1tsk vaniljsocker
* 0.5dl kakao
* 100gram philadelphiaost
* 1msk varmt kaffe
* strössel till dekorering
1. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och poröst
2. Smält margarinet, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd ner det försikigt i smeten.
4. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
5. Blanda chokladen i smeten.
6. Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem med smet (3/4). Placera sedan två rutor vit choklad i varje form.
7. Sedan in i mitten av ugnen, 175grader i ca 15min. Låt dem sedan svalna inna du brer på frostingen.
8. Gör sen frostingen: rör ihop alla ingredienser till en krämig smet och bre sedan på det på varje cupcake och dekorera med färgglatt strössel.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 | |||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|