Direktlänk till inlägg 26 juni 2013
Recept till två brödlimpor:
* 50gram röd jäst
* 75gram smör
* 3dl mjölk
* 2msk brödsirap
* 1,5msk fiberhusk
* 3dl bovetemjöl
* 1dl mjölmix
* 2dl glutenfria havregryn
* 2tsk salt
* 3msk linfrö
* 3msk solrosfrön
* 1dl yoghurt (jag hade en yoghurt som var smaksatt med honung)
* ev 1 dl mjölk om degen är alldeles för torr
pensling:
* olivolja
* vatten
* salt
1. Smula ner jästen i bunken och smält smöret och häll sedan i mjölken och värm till 37grader "fingervärme".
2. Häll i vätskan i bunken och rör om till jästen försvunnit.
3. Tillsätt salt, brödsirap och fiberhusk och rör om. Låt sedan stå och svälla i ca 10min.
4. Häll i övriga ingredienser och arbeta till en smidig deg. Degen ska vara lite kladdig då bovetemjöl drar åt sig vätska.
5. Dela upp degen i två delar och klä två formar med bakplåtspapper och fyll formarna med degen och låt jäsa under bakduk i ca 1h.
6. Sätt ugnen på 175grader.
7. Pensla bröden med olivolja, vatten och salt blandat.
8. In i mitten av ugnen i ca 15min, eller till dem fått färg.
hej Nu när jag var i Tidaholm och hälsade på en kompis så fyndade jag en jättefin minimuffins plåt/form för 69spänn på Netto ;-) Som hittat! Tyvärr har jag ej nån bild men gå in på min instagram: mariaelisabethsskafferi :-) Annars så håller j...
hej! Nu ligger man hemma och är förkyld...perfekt tillfälle att planera höstens och vinterns bakning! :-D Först och främst ska det planeras för julens bakning och jag kommer vilja testa mig på och baka ett julknäcke, har köpt en såndär kavel ...
hej på er!! Längesen jag skrev nåt här nu! Jag har saknat min bakning något enormt mkt men jag har inte haft så mkt inspiration... Min största inspiration till bakningen, min mormor, gick bort i januari iår... Otroligt jobbig tid har det varit....
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 | 5 |
6 | 7 |
8 |
9 | |||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 | 27 |
28 |
29 |
30 |
|||
|