Direktlänk till inlägg 9 juni 2013
Recept till en stor form:
* 200gram margarin eller smör
* 3dl glutenfria havregryn
* 1,5dl florsocker
* 1dl strösocker
* 2st ägg
* 250gram hallon
* 3dl rengjorda och skalade rabarber
* 2msk potatismjöl blandat med en skvätt vatten (till hallonen)
* 1dl socker (till rabarberna)
* 3msk strösocker (till hallonen)
1. Blanda alla ingredienserna till själva smuldegen och arbeta till en smidig smet och ta 2/3 av den och tryck ut i en form.
2. Ta hallonen och blanda dem med socker och potatismjölsblandningen. Häll ut hallonen i formen.
3. Stek rabarberbitarna i smör och lite socker. Stek bara i några minuter och häll det sedan i formen.
4. Strö över resten av smuldegen.
5. In i mitten av ugnen, 250grader i ca 10-15min, tills den fått färg.
6. Servera med vaniljsås.
hej Nu när jag var i Tidaholm och hälsade på en kompis så fyndade jag en jättefin minimuffins plåt/form för 69spänn på Netto ;-) Som hittat! Tyvärr har jag ej nån bild men gå in på min instagram: mariaelisabethsskafferi :-) Annars så håller j...
hej! Nu ligger man hemma och är förkyld...perfekt tillfälle att planera höstens och vinterns bakning! :-D Först och främst ska det planeras för julens bakning och jag kommer vilja testa mig på och baka ett julknäcke, har köpt en såndär kavel ...
hej på er!! Längesen jag skrev nåt här nu! Jag har saknat min bakning något enormt mkt men jag har inte haft så mkt inspiration... Min största inspiration till bakningen, min mormor, gick bort i januari iår... Otroligt jobbig tid har det varit....
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 | 5 |
6 | 7 |
8 |
9 | |||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 | 27 |
28 |
29 |
30 |
|||
|