Senaste inläggen

Av Maria Jensen - 15 juni 2012 13:30

 

Ikväll är vi bortbjudna på middag (har hört att det ska serveras flygande Jacob) och fotboll :) heja Sverige! Och detta goda rödvin har jag valt att ta med. har druckit det innan och är väldigt gott! Ett spansk rödvin, 13% och passar jättebra som sällskapsdryck. har en smak av röda bär och kostar endast 53kr. Rött vin passar ju bäst till kött och vitt vin till skaldjur. Jag tycker absolut inte om vitt vin, inte nu längre. Rött vin är så mycket godare!

Av Maria Jensen - 15 juni 2012 12:54

 

Dessa älskar jag :) Så himla fint mönster och dessa har jag fyndat på Röda Korsets second hand i Kalmar och i Karlskrona.

Av Maria Jensen - 15 juni 2012 10:27

 

Av Maria Jensen - 15 juni 2012 07:53

God morgon!

Igår när jag bakade de glutenfria kanelbullarna så använde jag fiberhusk i degen för första gången. Fy satan vad bra bullarna blev! Dem blev precis som "vanliga" bullar. Min sambo var riktigt nöjd och dessa var dem bästa bullarna jag gjort och bullarna jäste! Mina andra glutenfria bullar jag gjort har inte jäst alls! Fiberhusk är det bästa jag någonsin upptäckt :) Nu kan jag baka ALLT! Innan har jag inte vågat testa på och baka allt glutenfritt för det jäser inte eller så går bakverken sönder osv... men med fiberhusk i degen blir bakverken precis som vanliga :) Jag är så himla nöjd!


 

Min påse jag köpte igår var på 100 gram tror jag och kostade 24spänn... inte så billigt men det bästa köp jag någonsin gjort! Ni märker ingen skillnad på vanliga och glutenfria bakverk när man har fiberhusk i. It´s a revolution!!!! :)

Av Maria Jensen - 14 juni 2012 22:52

   

Recept (ca 25st)

* 50gram margarin

* 2ägg

* 1dl strösocker

* 5,5dl kokosflingor

* rivet skal av en lime

* 1msk färskpressad saft från lime


1. Sätt ugnen på 175grader.

2. Smält smöret och blanda det sedan med de övriga ingredienserna och låt sedan stå och svälla i 10min.

3. Lägg upp bakformar på en plåt och klicka sedan i lite smet i varje form som du sedan toppar till lite.

4. Grädda topparna i mitten av ugnen i ca 15min.

Av Maria Jensen - 14 juni 2012 22:36

     


Recept (jag fick ihop 24st):

* 50gram röd jäst

* 75gram margarin

* 5dl mjölk

* 1,5msk fiberhusk

* 1dl strösocker

* 1tsk stötta kardemummakärnor

* en nypa salt

* 1 ägg

* 13-14dl mjölmix (jag använder den röda paketen från Finax)


Fyllning:

* 100gram margarin

* 1dl socker

* 2msk malen kanel


Pensling:

* 1ägg


Garnering:

* Pärlsocker


Ugnstemperatur:

* 250grader


1. Smula ner jästen i en degbunke.

2. Smält matfettet och tillsätt sedan mjölken och värm till "fingervärme" 37grader. Häll sedan över vätskan över jästen och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt fiberhusk och låt svälla i 10min.

3. Tillsätt sedan: socker, kardemumma, salt, ägget och det mesta av mjölmixen (spara lite till själva utbakandet) och arbeta sedan degen väl och låt sedan jäsa under bakduk i 30min.


4. Rör sedan ihop fyllningen.


5. Knåda degen väl på ett mjölat bakbord. Dela upp degen i två delar om ni vill (jag gjorde det inte). Kavla degen till en rektangulär form och bre sedan på fyllningen och rulla sedan ihop degen från långsidan och skär sedan rullen i ca 3cm bitar (mina blev nog liiiite större :-p). Ställ bullarna i formar på en plåt och låt sedan jäsa under bakduk i 30min.


6. Sätt på ugnen på 250grader.


7. Pensla bullarna med lättvispat ägg och strö sedan över pärlsocker. In i mitten av ugnen i ca 8-10min.

Av Maria Jensen - 14 juni 2012 10:30

Här är lite av mina favorit grejer i köket som jag har till min bakning...


 

Min älskade hylla med mina fina bakböcker



 

Min favorit! :)



 

Min finaste kakburk som jag fyndade på Åhléns för några år sen för typ 70spänn :-P



 

Mina tre finaste bakslålar i porslin :) Köpta på hemsidan Syster Lycklig Jag vet dock inte om dessa skålar finns kvar men det tror jag :)



 

Min stora vackra röda porslinsskål :)



 

Mina tre måttsatser i porslin (halvdeciliter, matsked och tesked) dessa fyndade jag på indiska för typ 2år sen på nån rea för typ 20spänn :)



 

Min fina porslinsburk med socker :) denna fyndade jag på tradera för några år sen :)



 

I denna burk förvarar jag kakao (jag har även andra burkar i detta utseende för pasta och för bitsocker), fyndade dessa på tradera för några år sen :)



 

Mitt vackraste kakfat i glas av märket Lisbeth Dahl och i bakgrunden ser ni mitt bakplåtsställ som är köpt på Ullared :)

Av Maria Jensen - 14 juni 2012 10:11

Japp, nu vet jag vad jag ska baka i eftermiddag och sambon var nöjd med mitt beslut: kanelbullar och kokostoppar med lime :) Bilder och recept får ni sen of course :)

Presentation


En blogg om bakning, klassiska bakverk och choklad. Vill ni kontakta mig: mariaelisabethsskafferi@hotmail.com

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2014
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards