Senaste inläggen

Av Maria Jensen - 12 februari 2013 13:04

Hej!

Idag är det fettisdagen o då ska det ätas semlor men det är även pannkakans dag <3 En dag att bara bli fet på, hehehe :-p


   

Av Maria Jensen - 11 februari 2013 12:37

Hej

Igår premiärbakade jag med min nya bakmaskin och gud va bra den är!! Jag valde att baka glutenfria havrebröd och dem blev så himla goda och vilken bra kvalité det blev på bröden efter att ha bakat dem i bakmaskin (eller som det egentligen heter: köksassistent).


     


Recept:

* 1st röd jäst

* 2,5dl vatten

* 75gram margarin eller smör

* 0.5dl röd mjölk

* salt

* 0.5dl brödsirap

* 1,5msk fiberhusk

* 1,5dl glutenfria havregryn

* en halv förpackning mjölmix

 

* vatten och 3tsk salt till pensling


1. Smula ner jästen i bunken.

2. Smält matfettet och blanda sedan ner vattnet och mjölken. Värm till "fingervärme" (37 grader).

3. Häll vätskan i bunken med jästen och rör om tills jästen smält in.

4. Tillsätt brödsirapen och rör om. Tillsätt sedan fiberhusk och låt stå och svälla i ca 10min.

5. Häll i övriga ingredienser och rör om till en smidig deg.

6. Låt jäsa under bakduk i ca 30min.

7. Baka ut degen till bullar och lägg dem på en bakplåtsklädd plåt och låt jäsa i ca 10min under bakduk.

8. Nagga sedan bullarna med gaffel och pensla på vatten som har 3tsk salt i.

9. In i mitten av ugnen, 175grader i ca 12min.

Av Maria Jensen - 9 februari 2013 22:07

Hej

Nu har vi flyttat klart och idag när vi höll på och flytta så passade jag på att baka glutenfria och laktosfria bärmuffins till alla dem som hjälpte oss. Jag använde mig av en glutenfri muffinsmix: Shake and Bake :) Jag är egentligen emot såna här snabba lösningar men jag gjorde såhär:

 

   

Jag använde mig av denna och då öppnar man upp förpackningen och tillsätter 2,5dl varmt vatten och sen skakar man i ca 20 sekunder. Placera sedan ut muffinsformar i en muffinsplåt. Fyll formarna till ca hälften. Tillsätt sedan frusna bär (jag använde mig av blåbär och hallon) och lite vaniljsocker ovanpå. In i mitten av ugnen, 200grader i ca 10-12min.


 

Av Maria Jensen - 7 februari 2013 21:12

Hej!

Sitter just nu och kollar på Hela England Bakar, jag har ju missat vartenda avsnitt ju :( men nu är det iaf avsnitt 5 och det visas på 7:an :) Jag tror jag ska köpa tv 4 premium imorgon och kolla på resten av avsnitten så jag kan skriva recensioner här på bloggen och visa bilderna på favoriter... Precis som jag gjort med programmet "Hela Sverige Bara"


:)

Av Maria Jensen - 3 februari 2013 20:55

Hej!

Jag vet att det varit dåligt med bloggande från min sida men jag är mitt uppe i en flytt nu och har därför inte haft tid och blogga o sen ligger alla bakgrejer nerpackade i lådor... eller ja nu är dem uppackade i den nya lägenheten men nästa helg är vi färdigflyttade :) Jag har dessutom packat upp min underbara bakmaskin (köksassistent) och den är så fin :) den fungerar jättebra! Nu kan man baka fina bröd och andra bakverk :) Det kommer bli mkt gott framöver i bloggen :)


<3

Av Maria Jensen - 20 januari 2013 09:47

Glöm inte bort min facebookgrupp:


Maria Elisabeth´s Skafferi http://www.facebook.com/groups/159237084091261/


:)

Av Maria Jensen - 19 januari 2013 08:11

Hej

Nu har jag ännu en gång provsmakat massa choklad. Även denna gång har jag köpt den på Chocolatte här i Karlskrona.


 

Massa fin choklad :)


 

choklad med 64% kakaohalt: god men inte så mkt mer. Ger den betyg 2 av 5


 

Choklad med 70% kakaohalt: inte alls god! Jag har smakat choklad med högre kakaohalt så det har inget med kakaohalten att göra. Ger betyg 1 av 5


 

choklad med 66% kakaohalt: Denn gillade jag! Otroligt knaprig och krispig. En ny favorit! Betyg 4 av 5 :)


 

Choklad från Malmö chokladfabrik 1888 med smak av lingon och en kakaohalt på 65%: Min nya favorit!!! Så himla god och lagom svag smak av lingon. Betyg 4 av 5


 

Chokladbräck med havssalt: usch! Alldeles för mycket havssalt, jag spottade ut den. Den får 0 av 5 i betyg.


 

Fina praliner, alla var jättegoda! Julpralinerna (dem tre till höger) hade alla i princip samma fyllning, dem var goda men det hade varit roligare om dem hade olika fyllningar.


 

Julpralin: pepparkaka


 

Julpralin: glögg


 

Julpralin: saffran


 

Min favoritpralin ever! Denna brukar jag köpa :) Pralin: passionsfruktstryffel :)


 

Av Maria Jensen - 18 januari 2013 18:04

 

Har köpt massa fin choklad som jag ska provsmaka sen :) Jag är otroligt förväntansfull och fler bilder och betyg kommer sen :)

Presentation


En blogg om bakning, klassiska bakverk och choklad. Vill ni kontakta mig: mariaelisabethsskafferi@hotmail.com

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2014
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards