Direktlänk till inlägg 4 maj 2013

Mumsmums tårta (glutenfri)

Av Maria Jensen - 4 maj 2013 09:03

 

Tårtbotten:

* 2ägg

* 2dl strösocker

* 1,5dl mjölmix

* 1dl potatismjöl

* 2tsk bakpulver

* 1tsk vaniljsocker

* 1tsk fiberhusk

* 1dl hett vatten


Fyllning, vit chokladmousse:

* 100 gram vit choklad

* 2st äggulor

* 3 msk florsocker

* 2 dl vispgrädde

* 2 tsk vaniljsocker

* 1 msk strösocker


Dumlegrädde:

* 3dl vispgrädde

* en påse dumle


Dekorering:

* chokladströssel

* noblesse


1. Börja först med att göra bottnen. Vispa ägg och socker poröst och blanda sedan i alla ingredienserna, ta det heta vattnet sist.

2. Smörj och beströ formen med glutenfritt ströbröd. Använd en form med löstagbar botten och i storlek 22cm i diameter.

3. Fyll formen med smeten, in längst ner i ugnen på 175grader i ca 35min.

4. Låt sedan kakan svalna innan du lossar kakan. Låt kakan sedan svalna lite till, för annars kan fyllningen smälta.


5. Fyllningen: 

1. Smält chokladen försiktigt och låt svalna till under 65grader (annars kan äggulorna koagulera).

2. Rör ner äggulorna en i taget. Rör ordentligt mellan varje. Låt sedan smeten svalna.

3. Rör sedan ner florsockret.

3. Vispa grädden (med vaniljsockret och strösockret i) men dock ej alltför hårt! Rör sedan ner grädden i chokladsmeten och blanda till en jämn smet och häll i ens kål och låt svalna i kylskåp i minst 2h.


* Dumlegrädden:

1. Häll grädden i en kastrull och hacka dumlen i små bitar och häll i dem i grytan. Sätt på värmen och rör om tills dumlen smält men grädden får ej koka! Häll sedan dumlegrädden i en skål och in i kylen ett par timmar.


1. Skär botten i tre delar och bre på fyllningen och sedan vispar du dumlegrädden till ett härligt fluff och bre på det på tårtan. Dekorera och ät sedan :)


Denna tårta är såååååååååååå god!! 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria Jensen - 12 oktober 2014 12:56

hej Nu när jag var i Tidaholm och hälsade på en kompis så fyndade jag en jättefin minimuffins plåt/form för 69spänn på Netto ;-) Som hittat! Tyvärr har jag ej nån bild men gå in på min instagram: mariaelisabethsskafferi :-)   Annars så håller j...

Av Maria Jensen - 22 september 2014 11:49

hej! Nu ligger man hemma och är förkyld...perfekt tillfälle att planera höstens och vinterns bakning! :-D   Först och främst ska det planeras för julens bakning och jag kommer vilja testa mig på och baka ett julknäcke, har köpt en såndär kavel ...

Av Maria Jensen - 21 september 2014 21:37

hej på er!!   Längesen jag skrev nåt här nu! Jag har saknat min bakning något enormt mkt men jag har inte haft så mkt inspiration... Min största inspiration till bakningen, min mormor, gick bort i januari iår... Otroligt jobbig tid har det varit....

Av Maria Jensen - 19 mars 2014 11:33

    Recept: * 125gram mjukt smör * 1dl råsocker * 1 ägg * 1,5dl vetemjöl * 0.5dl riven kokos * 0.5tsk bakpulver * en nypa salt * 100gram kvalitetschoklad med 70% kakaohalt * rivet ska från 2st apelsiner   1. Vispa smör och ...

Av Maria Jensen - 14 mars 2014 16:45

      Har bakat ett väldigt lätt och hälsosamt bröd :-) Jag är egentligen emot såna här färdiga paket men jag ville ändå testa och detta blev verkligen skitbra! Såna här brödmixer tänker jag testa fler gånger men dock ej färdiga kakmixer! Usch.....

Presentation


En blogg om bakning, klassiska bakverk och choklad. Vill ni kontakta mig: mariaelisabethsskafferi@hotmail.com

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards