Direktlänk till inlägg 14 oktober 2012
Pajen (till 4st portioner)
* 75gram mjukt margarin
* 3dl havregryn
* 2,5dl mjölmix
* 2tsk vaniljsocker
* 1dl florsocker
* en nypa salt
* vit blockchoklad
* mörk choklad med 70%ig kakaohalt
* 1,5dl strösocker
Drottningkompotten:
* 1,5dl hallon
* 1,5dl blåbär
* 2tsk vaniljsocker
* 2msk strösocker
* lite riven vit blockchoklad
Pajen:
* blanda alla ingredienser (dock ej chokladen!) till en smulig deg. Tryck ut lite deg i varje portionsform och förgrädda pajskalet i ugnen, i mitten, 225grader i ca 10min.
* Hacka sedan chokladen i små bitar och lägg vit choklad i ena halvan av portionsformen och den mörka i resten av pajformen. Strö sedan lite smuldel över pajen och sedan i i ugnen, i mitten, 225grader i ca 5-8min.
Drottningkompotten:
* blanda alla ingredienser och låt stå i kylskåpet i ca 2-3timmar.
hej Nu när jag var i Tidaholm och hälsade på en kompis så fyndade jag en jättefin minimuffins plåt/form för 69spänn på Netto ;-) Som hittat! Tyvärr har jag ej nån bild men gå in på min instagram: mariaelisabethsskafferi :-) Annars så håller j...
hej! Nu ligger man hemma och är förkyld...perfekt tillfälle att planera höstens och vinterns bakning! :-D Först och främst ska det planeras för julens bakning och jag kommer vilja testa mig på och baka ett julknäcke, har köpt en såndär kavel ...
hej på er!! Längesen jag skrev nåt här nu! Jag har saknat min bakning något enormt mkt men jag har inte haft så mkt inspiration... Min största inspiration till bakningen, min mormor, gick bort i januari iår... Otroligt jobbig tid har det varit....
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 |
11 |
12 |
13 | 14 | |||
15 | 16 |
17 |
18 |
19 | 20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 |
30 | 31 |
|||||||
|