Direktlänk till inlägg 14 oktober 2012
4 portioner
* 100gram choklad med kakaohalt 70%
* 2st äggulor
* 0.5dl kallt kaffe
* 3msk florsocker
* 2,5dl vispgrädde
* 2tsk vaniljsocker
* 1msk strösocker
1. Smält chokladen försiktigt och låt svalna till under 65grader (annars kan äggulorna koagulera).
2. Rör ner äggulorna en i taget. Rör ordentligt mellan varje. Låt sedan smeten svalna.
3. Rör sedan ner kaffet och florsockret.
3. Vispa grädden (med vaniljsockret och strösockret i) men dock ej alltför hårt! Rör sedan ner grädden i chokladsmeten och blanda till en jämn smet och fördela sedan moussen i portionsglas och sedan in i kylskåpet, låt sedan svalna där i minst 1-2h.
hej Nu när jag var i Tidaholm och hälsade på en kompis så fyndade jag en jättefin minimuffins plåt/form för 69spänn på Netto ;-) Som hittat! Tyvärr har jag ej nån bild men gå in på min instagram: mariaelisabethsskafferi :-) Annars så håller j...
hej! Nu ligger man hemma och är förkyld...perfekt tillfälle att planera höstens och vinterns bakning! :-D Först och främst ska det planeras för julens bakning och jag kommer vilja testa mig på och baka ett julknäcke, har köpt en såndär kavel ...
hej på er!! Längesen jag skrev nåt här nu! Jag har saknat min bakning något enormt mkt men jag har inte haft så mkt inspiration... Min största inspiration till bakningen, min mormor, gick bort i januari iår... Otroligt jobbig tid har det varit....
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 |
11 |
12 |
13 | 14 | |||
15 | 16 |
17 |
18 |
19 | 20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 |
30 | 31 |
|||||||
|