Direktlänk till inlägg 14 oktober 2012
Recept till ca 12 glutenfria brödbullar
* 25gram röd jäst
* 2dl kallt vatten
* 75gram margarin
* 0.5dl olivolja
* en nypa salt
* en nypa svart peppar
* 1msk strösocker
* 2 ägg
* 2 stycken rivna morötter
* 5dl grov mjölmix
* 6dl vanlig mjölmix
* ägg till pensling
* rosmarin att strö över bullarna
1. Smula ner jästen i en degbunke.
2. Smält margarinet och häll sedan i vattnet och värm till "fingervärme" (37grader). Häll sedan vätskan i skålen och rör om tills jästen löst sig.
3. Blanda i alla ingredienser och arbeta ihop till en smidig deg och låt sedan jäsa under bakduk i 30min.
4. Baka sedan ut degen till runda brödbullar och låt sedan jäsa 30min på en bakplåtsklädd plåt under bakduk i 30min. Pensla dem sen med ett lättvispat ägg och strö över rosmarin.
5. Sedan in i mitten av ugnen, 200grader, 8-10min.
Avnjut gärna dessa bröd till en god och mustig soppa med kantarellost på :)
hej Nu när jag var i Tidaholm och hälsade på en kompis så fyndade jag en jättefin minimuffins plåt/form för 69spänn på Netto ;-) Som hittat! Tyvärr har jag ej nån bild men gå in på min instagram: mariaelisabethsskafferi :-) Annars så håller j...
hej! Nu ligger man hemma och är förkyld...perfekt tillfälle att planera höstens och vinterns bakning! :-D Först och främst ska det planeras för julens bakning och jag kommer vilja testa mig på och baka ett julknäcke, har köpt en såndär kavel ...
hej på er!! Längesen jag skrev nåt här nu! Jag har saknat min bakning något enormt mkt men jag har inte haft så mkt inspiration... Min största inspiration till bakningen, min mormor, gick bort i januari iår... Otroligt jobbig tid har det varit....
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 |
11 |
12 |
13 | 14 | |||
15 | 16 |
17 |
18 |
19 | 20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 |
30 | 31 |
|||||||
|