Direktlänk till inlägg 13 juni 2012
Recept:
* 50gram margarin
* 25gram röd jäst
* 2dl lättmjölk
* 2msk stötta kardemummakärnor
* 2tsk vaniljsocker
* 2tsk malen kanel
* 0.5dl strösocker
* 2msk flytande honung
* ett ägg
* en nypa salt
* 4dl mjölmix
* 3msk solrosfrön
* 2msk linfrön
* 3dl glutenfria havregryn
* ett ägg till pensling (men det går lika bra att pensla med vatten)
1. Smula ner jästen i en degbunke.
2. Smält margarinet och häll sedan i de stötta kardemummakärnorna, vaniljsockret och mjölken och värm till fingervärme (37grader).
3. Häll sedan i vätskan i degbunken och rör om tills jästen löst sig.
4. Blanda i övriga ingredienser (och tycker ni att degen blir väldigt kladdig så var inte oroliga- det är meningen att den ska vara det!) och låt sedan jäsa under bakduk i ca 45min.
5. Ställ sedan upp bakformar på en plåt och fyll varje form till 2/3 med deg och låt sedan jäsa i ca 40min.
6. Pensla sedan bullarna med ett lättvispat ägg och sedan in i ugnen 200grader, i mitten, ca 10min.
Ett tips är att ta en av dessa bullar och ett glas mjölk efter träning! Jättebra återhämtning :)
hej Nu när jag var i Tidaholm och hälsade på en kompis så fyndade jag en jättefin minimuffins plåt/form för 69spänn på Netto ;-) Som hittat! Tyvärr har jag ej nån bild men gå in på min instagram: mariaelisabethsskafferi :-) Annars så håller j...
hej! Nu ligger man hemma och är förkyld...perfekt tillfälle att planera höstens och vinterns bakning! :-D Först och främst ska det planeras för julens bakning och jag kommer vilja testa mig på och baka ett julknäcke, har köpt en såndär kavel ...
hej på er!! Längesen jag skrev nåt här nu! Jag har saknat min bakning något enormt mkt men jag har inte haft så mkt inspiration... Min största inspiration till bakningen, min mormor, gick bort i januari iår... Otroligt jobbig tid har det varit....
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 | 14 | 15 | 16 |
17 | |||
18 | 19 |
20 | 21 |
22 | 23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
||||
|