Direktlänk till inlägg 13 juni 2012

Varför glutenfritt?

Av Maria Jensen - 13 juni 2012 14:33

Ja varför väljer jag att baka glutenfritt?

jag bakar ju inte bara glutenfritt men oftast gör jag det. Dels för att min sambo är glutenallergiker och sen tycker jag att ALLA ska kunna baka och äta det som jag bakar (och lagar) :)


Hur ofta kan man som tex glutenallergiker gå på ett café och köpa sig en god kanelbulle? Hmm... typ aldrig. Jag tycker sånt är fruktansvärt tråkigt och sen finns det inte alls många bloggar som bloggar om just allergimat.


Men nu är det ändrig på det! :)

 
 
Ingen bild

ello

13 juni 2012 16:29

Håller med dig fiken är extremt dåliga på detta även när det gäller laktosfritt. Men fiesta här i kalmar ska ha en stjärna dem har infört laktosfri mjölk :)

Maria Jensen

14 juni 2012 10:18

Bra! det borde införas mer laktosfri mjölk på fler cafeér och restauranger tycker jag :) Finns det nåt du vill jag ska baka laktosfritt i bloggen så säg till! Kram :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria Jensen - 12 oktober 2014 12:56

hej Nu när jag var i Tidaholm och hälsade på en kompis så fyndade jag en jättefin minimuffins plåt/form för 69spänn på Netto ;-) Som hittat! Tyvärr har jag ej nån bild men gå in på min instagram: mariaelisabethsskafferi :-)   Annars så håller j...

Av Maria Jensen - 22 september 2014 11:49

hej! Nu ligger man hemma och är förkyld...perfekt tillfälle att planera höstens och vinterns bakning! :-D   Först och främst ska det planeras för julens bakning och jag kommer vilja testa mig på och baka ett julknäcke, har köpt en såndär kavel ...

Av Maria Jensen - 21 september 2014 21:37

hej på er!!   Längesen jag skrev nåt här nu! Jag har saknat min bakning något enormt mkt men jag har inte haft så mkt inspiration... Min största inspiration till bakningen, min mormor, gick bort i januari iår... Otroligt jobbig tid har det varit....

Av Maria Jensen - 19 mars 2014 11:33

    Recept: * 125gram mjukt smör * 1dl råsocker * 1 ägg * 1,5dl vetemjöl * 0.5dl riven kokos * 0.5tsk bakpulver * en nypa salt * 100gram kvalitetschoklad med 70% kakaohalt * rivet ska från 2st apelsiner   1. Vispa smör och ...

Av Maria Jensen - 14 mars 2014 16:45

      Har bakat ett väldigt lätt och hälsosamt bröd :-) Jag är egentligen emot såna här färdiga paket men jag ville ändå testa och detta blev verkligen skitbra! Såna här brödmixer tänker jag testa fler gånger men dock ej färdiga kakmixer! Usch.....

Presentation


En blogg om bakning, klassiska bakverk och choklad. Vill ni kontakta mig: mariaelisabethsskafferi@hotmail.com

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<<
Juni 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards